Patatesli milföy böreği (sarımsaklı yoğurt)

Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler (Sarımsaklı Yoğurt)

  • 5 patates
  • 2 soğan
  • Salça
  • tuz
  • karabiber

sosu için

  • Bir kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

dekore etmek

  • dereotu veya maydanoz

Patatesli Börek (Sarımsaklı Yoğurt) Tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Patatesleri haşlayıp ezin.
  2. İnce kıyılmış soğanı tavada kavuralım ve salçayı ekleyelim.
  3. Püre haline gelen patateslerin üzerine ilave edip tuz ve karabiberi ekleyip güzelce özleşene kadar karıştıralım.
  4. Milföy hamurunu buzluktan çıkarıp yumuşayana kadar bekleyelim.
  5. Yumuşayan milföy hamurunun üzerine harcı sürelim.
  6. Önce 2 parmak kalınlığında 3 eşit parçaya ayıralım ve sonra rulo şeklinde yuvarlayalım.
  7. Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  8. Üzerine sos için sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.
  9. Pişen milföy hamurunu servis tabağına alalım ve ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.
  10. İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz ile süsleyelim.

Resimli Patatesli Milföy Böreği (Sarımsaklı Yoğurt) Tarifi

  • börek tarifi
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • sarımsaklı
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler
  • yoğurt

Sonraki haber:

arpacık turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın