Patatesli puf böreği


patatesli börek tarifi malzemeleri

  • 9 yaprak puf böreği
  • 4 patates
  • 1 soğan
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

yukarı;

  • 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt

sosu için

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri soyun, küp şeklinde doğrayın ve uygun bir kaba koyun.
  2. Ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ardından suyunu süzün.
  3. Soğanı ince ince doğrayın ve uygun bir tavaya alın.
  4. Zeytinyağı ve salçayı ekleyip ocakta kavurun.
  5. Ardından patatesleri, tuzu ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  6. Patatesleri patates ezici ile iyice ezin ve patatesleri ezin.
  7. Milföy hamurunun üzerine patates püresini yayın ve önce uzunlamasına üç eşit parçaya kesin.
  8. Daha sonra ortasından kesip 6 parça hamur elde ediyoruz.
  9. Rulo yapıp tepsiye diziyoruz.
  10. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika, rengi pembeleşene kadar pişirin.
  11. Fırından çıkardıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  12. Zeytinyağı ve toz kırmızı biberi ocakta ısıtıp mantıların üzerine döküp deneyeceklere afiyetle afiyetle servis ediyoruz.

Fotoğraflı patatesli turta tarifi

  • tatlı tarifi
  • mantı
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • çömlek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Arnavut karaciğeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın