Patatesli puf böreği

Patatesli börek tarifi malzemeleri

  • 5 yaprak puf böreği

iç harç için

  • 3 orty boy patates kızartması
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • Tatlı kırmızı biber tozu
  • kırmızı biber

yukarı;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak

sosu için

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tatlı kırmızı biber

Patatesli gözleme tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Patateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın ve bol suda haşlayın.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Sarımsak salçasını ekleyin ve 2-3 dakika daha soteleyin.
  4. Daha sonra haşlanmış, süzülmüş patates püresi ve baharatları ekleyip iyice karıştırıp ocağı kapatın.
  5. Bir yaprak milföy alıp çok kalın olmayan bir tabaka halinde patates harcı üzerine yayıyoruz.
  6. Daha sonra folyoyu uzunlamasına 3 parçaya, ardından ortadan tek parçaya kesin.
  7. Böylece toplamda 6 adet yufka elde etmiş olacaksınız.
  8. Kestiğiniz parçaları teker teker dıştan içe doğru rulo haline getirin.
  9. Bunu tüm tepeler için yapın.
  10. Milföy hamurlarını uygun bir tepsiye dizin ve 190 derecede 50 dakika pişirin.
  11. Yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı bir kapta çırpın.
  12. Pişen milföy hamurunun üzerine bu karışımı dökün.
  13. Son olarak toz kırmızıbiberi yağda kızdırıp tekrar mantıların üzerine dökün. Artık afiyetle tüketebilirsiniz. Deneyeceklere kolay gelsin 😊.

Fotoğraflı patatesli börek tarifi

  • börek tarifi
  • mantı
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Elazığ yöresinden Pağraç tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın