Herkese merhaba, tatmadığınız en güzel yemek bende var patlıcanlı tavuklu beşamel soslu çok lezzetli bir yemek oldu denemenizi tavsiye ederim 👌
Patlıcan ve Beşamel Soslu Tavuk tarifi için öncelikle patlıcanı yıkayıp tuzlu suya koyuyoruz ve acısının çıkmasını bekliyoruz.
Bu sırada doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı tencereye alıp 3-4 dakika kavurun. Kapatıyoruz.
Doğranmış tavuk filetoyu ekleyin ve tavuk suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak hızlı bir şekilde devam edin (kapağı kapatıp suyunun çıkışını hızlandırabilirsiniz)
Suyu tamamen süzüldüğünde yemeklik doğranmış biberi ilave ediyoruz. Su eriyince baharatları ve tuzu ekleyip bu şekilde birkaç dakika kavurup ocaktan alıp bir pişirme tepsisine döküyoruz.
Patlıcanların suyunu sıkıyoruz, kızgın yağda kızartıyoruz ve bir tepsiye alıyoruz.
Beşamel sos için tereyağını eritip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, üzerine soğuk sütü ekleyip sallanmasın diye hızlıca çırpıyoruz. Kıvam almaya başlayınca tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ve tepsideki tavuklu karışımın üzerine eşit şekilde yayın.
Küçük parçalar halinde kaşar peyniri serpip 180°C’ye kadar ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene ve rengi dönene kadar pişiriyoruz.
Patlıcan Beşamel Soslu Tavuk servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]