Patlıcanlı Domatesli Pilav Tarifi, önce pirinci sıcak tuzlu suda on beş dakika bekletelim, iyice yıkayalım ve suyunu süzelim.
Bu sırada patlıcanı yıkayıp küp küp doğrayalım, tuzlu suda 10-15 dakika acısını geçmesi için bekletelim, suyunu sıkalım, kağıt havlu ile kurulayalım ve yağda pişirelim.
Tereyağı ve sıvı yağı tavaya dökün, yanmasına izin verin, küp küp doğradığımız domatesleri ekleyin ve pişirin.
İçine pirinci koyup birkaç dakika kavuralım, ardından patlıcanı ekleyip karıştıralım.
Tuz ve suyu dikkatli bir şekilde dökelim ve kısık ateşte ara ara kontrol ederek suyunu çekene kadar pişirelim.
Not: Kullandığınız domateslerin suyu fazla veya az ise su miktarı değişebilir, lütfen biraz daha güç ekleyin.
Pişen pirinci yarım saat dinlendirdikten sonra servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]