Patlıcanlı patatesli örtü tarifi için önce patlıcanı yıkarız. 2 cm açık. Uzunlamasına kesip acı suyunu salması için tuzlu suda bekletiyoruz.
Patates kabuklarını yıkayıp yıkayıp halka halka kesiyoruz. Bir tavaya sıvı yağı alıp kuru patatesleri iki tarafını da kızartıp kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürüyoruz.
Daha sonra suyunu süzdüğümüz patlıcanların önünü ve arkasını közleyip kağıt havlu tepsiye alıyoruz.
2 adet soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Tavaya biraz sıvı yağ alıp doğranmış soğanı, sarımsağı, tuzu ve 1 parça şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Kıymayı ekleyip pişirmeye devam edin
2 adet kırmızı biber ve yeşil biberi yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.
Kabuğu domatesten çıkarın ve kesin. Kızaran etlerin üzerine doğranmış domates ve biberi ilave edip karıştırın.
1 yemek kaşığı salça ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika pişirin. çok kuruyuz
Közlenmiş patlıcanları ısıya dayanıklı bir fırın tepsisinin yan tarafına dizip tavadan süzülmesini sağlayın. Aynı işlemi patlıcanların iki tarafı da bitene kadar yapıyoruz.
Ortada, yan tarafa kızarmış patatesleri yerleştiriyoruz. Kıyma karışımını patateslerin üzerine döküyoruz.
Ve bir sıra daha patates koyup üzerine kıyma döküyoruz. Tekrar patatesleri ve kıyma harcını koyuyoruz.
Patateslerin üzerine astığımız patlıcanları birlikte asıyoruz.
Orada çeri domatesleri ve yeşil biberleri kesiyoruz.
Bir kaseye bir tatlı kaşığı salçayı alıp suyu ekleyip karıştırıyoruz, patlıcanların üzerine döküyoruz ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Patlıcanlı patates Manga hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]