Patlıcanlı Tavuk Budu Tarifi

İlk olarak patlıcanları ve çeşitlerini kesiyoruz.

Daha sonra ortadan ikiye kesip geniş kesiyoruz.

Daha sonra bir kaba suyu alıp patlıcanı içine koyup 1/2 saat bekletiyoruz sonra suyunu süzüp patlıcanı kağıt havlu yardımıyla kurutuyoruz sonra bir tavaya bolca sıvı yağ koyup bunları kızartıyoruz patlıcan. , kağıt havlu ile kapattığımız bir tabağa koyun.

Daha sonra yeşil biberleri ortadan ikiye kesip onları da büyük ve hızlı bir şekilde kesiyoruz.

Biberleri de tabağa koyuyoruz.

Daha sonra domatesleri elma dilimleri halinde kesip ayrı bir tavada kızartıyoruz.

Daha sonra bir tencereye tavuk butlarının üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ koyup suyunu bırakana kadar pişiriyoruz.

Ardından ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave ettikten sonra domates ve baharatları ekliyoruz. Bol bol pişirip ocağı kapatabiliriz.

İstediğimiz gibi servis edebiliriz, denemek isteyenler için kolay

çok teşekkür ederim ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın