patlıcanlı börek tarifi malzemeleri
- 4 yufka hamuru
- 4 patlıcan
- 1 büyük domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 yeşil biber
- 1 soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- ezilmiş kırmızı biber
sosu için
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
sürmek
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Önce iç harcımızı hazırlayalım.
- Patlıcanı soyup küçük küpler halinde keselim.
- Bir süre suda bekletin, sonra suyu boşaltın.
- Soğanı ince doğrayın.
- Kırmızı ve yeşil biberleri ince ince doğrayın.
- Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
- Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ardından biberleri ve domatesleri ekleyerek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim, baharatları ekleyelim, süzülmüş patlıcanları ekleyelim ve patlıcanları tavada sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Hadi soğumaya bırakalım.
- Sosu hazırlamak için önce unu, ardından sirkeyi ve suyu sıvı yağa ekleyip pürüzsüz bir sos elde edinceye kadar çırpın.
- Kağıdı açıp dört ucundan iki parmağımızla içe doğru zarf şeklinde katlayalım.
- Hamurun içine 2 yemek kaşığı sostan dökelim ve eşit şekilde dağıtalım.
- Patlıcan harcını hamurun sonunda boylamasına kabarık olacak şekilde eşit şekilde yayalım, sonra katlayıp rulo haline getirelim.
- Açtığımız hamuru üç parmakla keselim. Hepsine aynı işlemi yapalım.
- Kalan sosu tepsiye alıp hamurun üzerine yayalım.
- Sonra yumurtayı çırpıp tekrar fırçaladım.
- Üzerine susam serpelim.
- 175 derece fırında üzerleri altın sarısı olana kadar yarım saat pişirelim. memnuniyetle.
patlıcanlı börek tarifi
Patlıcanlı börek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]