patlıcanlı turta

patlıcanlı börek tarifi malzemeleri

  • 4 yufka hamuru
  • 4 patlıcan
  • 1 büyük domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • ezilmiş kırmızı biber

sosu için

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

sürmek

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Önce iç harcımızı hazırlayalım.
  2. Patlıcanı soyup küçük küpler halinde keselim.
  3. Bir süre suda bekletin, sonra suyu boşaltın.
  4. Soğanı ince doğrayın.
  5. Kırmızı ve yeşil biberleri ince ince doğrayın.
  6. Domatesleri küçük küpler halinde kesin.
  7. Tavaya sıvı yağı alıp soğanları ardından biberleri ve domatesleri ekleyerek kavuralım.
  8. Salçayı ilave edelim, baharatları ekleyelim, süzülmüş patlıcanları ekleyelim ve patlıcanları tavada sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Hadi soğumaya bırakalım.
  9. Sosu hazırlamak için önce unu, ardından sirkeyi ve suyu sıvı yağa ekleyip pürüzsüz bir sos elde edinceye kadar çırpın.
  10. Kağıdı açıp dört ucundan iki parmağımızla içe doğru zarf şeklinde katlayalım.
  11. Hamurun içine 2 yemek kaşığı sostan dökelim ve eşit şekilde dağıtalım.
  12. Patlıcan harcını hamurun sonunda boylamasına kabarık olacak şekilde eşit şekilde yayalım, sonra katlayıp rulo haline getirelim.
  13. Açtığımız hamuru üç parmakla keselim. Hepsine aynı işlemi yapalım.
  14. Kalan sosu tepsiye alıp hamurun üzerine yayalım.
  15. Sonra yumurtayı çırpıp tekrar fırçaladım.
  16. Üzerine susam serpelim.
  17. 175 derece fırında üzerleri altın sarısı olana kadar yarım saat pişirelim. memnuniyetle.

patlıcanlı börek tarifi

Patlıcanlı börek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın