patlıcanlı turta

patlıcanlı börek tarifi malzemeleri

  • 1 kilo bir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir paket varsayılan kuru
  • 3 su bardağı su

iç harç için

  • 3 patlıcan
  • 5-6 biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kara biber

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

Patlıcanlı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Hamurumuzu yoğurarak hamurumuzu yapmaya başlayalım ve bir karıştırma kabına un, su, tuz ve mayayı koyup yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakalım.
  2. İç harcını hazırlayalım, yemek için soğanları doğrayalım ve bir çay bardağı sıvı yağda kavurmaya başlayalım, biberleri ve doğranmış patlıcanları ekleyip iyice karıştıralım ve iyice kavuralım.
  3. Salça, tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip 5 dakika sonra karıştırarak ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Hamuru alıp mandalina büyüklüğünde küçük bir şeker yapalım.
  4. Tavaya yağımızı koyup iyice ısıtalım, ilk beze ile başlayalım, küçük bir tabak büyüklüğünde açalım, bir ucuna patlıcan bulamacı koyup diğer ucunu ay şeklinde toplayalım.
  5. Kızartma yağına atıp iki tarafını da kızartıp sıcak olarak servis ediyoruz ve iştah açıcı çok güzel bir tarif.

patlıcanlı börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • patlıcanlı
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mısır ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın