Pavlova tatlısı tarifi



Pavlova tatlısı tarifi

Bu performansın bir hayran tarafından yapıldığı söyleniyor ve 1920’lerde Rus balerin Anna Pavlova’ya atfediliyor.

Bu nedenle adı Pavlova’dır.

malzeme hakkında konuşmak için;

6 yumurta akı

3.5 su bardağı pudra şekeri

1 çay kaşığı sirke

bir tutam tuz

Yumurtanın sarısını beyazından dikkatlice ayırın. Sarısını beyazla karıştırmamaya dikkat edin.

Yumurta aklarını bir tutam tuz ile çırpmaya başlıyoruz. Akmayan katı yoğurt kıvamına gelince sirkeyi ilave edin. Ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin. Ayrıca 3 pozisyon ekleyebilirsiniz.

Krema Malzemeler:

1 kutu süt kreması

bir fincan şekerli çay

1 paket vanilya

Krema malzemelerini mikser yardımı ile kıvam alana kadar çırpın.

Süsleme Sosu: Pavlova için garnitür en önemli kısımdır. Kırmızı meyveler nelerdir? Böğürtlen, dur, şeftali, ahududu vb. Küçük parçalar halinde kesin ve küçük bir tencereye koyun. Portakal marmelatı şeklinde pişirilir.

Pavlova şekeri yapmak için bir sıkma torbasına mantımızı koyalım ve malzemeleri içine dökelim. Tepsimize muşamba koyup isteğe göre küçük ya da büyük yuvarlaklar olacak şekilde bastıralım. İçeriden başlayarak gerekli boyutta bir malzemeyi sıkın.

Tepsimizi önceden ısıtılmış 95 derecelik fırınımıza alalım. Pişirme süresi iki saattir.

Fırından çıkınca biraz soğuyan bezelerin arasına krema ve sosu dökelim ve üzerlerine bir beze daha koyalım. Artık zevkinize göre istediğiniz kadar kat dekore edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yorum yapın