Pazı ile çıtır hamur işleri


Pazı ile çıtır pasta malzemeleri

  • 3 yufka hamuru

sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2.5 yemek kaşığı un

iç harç için

  • 1 avuç pazı
  • 1 havuç
  • tuz
  • kırmızı biber
  • karabiber

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı

Haşlama ile çıtır börek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İç harcı için pazıları sapları ile kesip havuçları rendeliyoruz. Uygun bir kızartma tavası alın. Biraz sıvı yağ ekleyip kızartın. Baharatları ve tuzu ekleyip altını kapatın.
  2. Sos için olan malzemeleri uygun bir kaba alın ve karıştırın.
  3. Hamuru üst üste koyun ve 4 parçaya bölün. Her birinin üzerine önce sosu sürün. Kenarındaki harcı soğutun, rulo haline getirin ve gül şekli verin. Ucu hamurun altına bastırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  4. Bunu hamur bitene kadar yapın.
  5. Kalan sosa yumurta sarısını ekleyin ve karıştırın. Kreplerin üzerine yayın.
  6. 200 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Deneyenler için nefis… 🌸.

Resimlerle kömür tarifi ile gevrek hamur işleri

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kek tarifleri
  • pazı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

gevrek hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın