Pazı Köklü El Böreği Tarifi, Pazı Köklü El Böreği Nasıl Yapılır?
Yarım ay içinde soğanı doğrayalım, pazıların saplarını güzelce yıkayıp kurulayalım ve güzelce doğrayalım.
Yağı bir tavaya alıp ısıtalım, soğanı atalım ve yumuşayana kadar kısık ateşte kavuralım. Pazı saplarını da ekleyip suyunu bırakana kadar çok kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştıralım, ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Çamur peynirini ekleyip karıştıralım ki çamur kullanıma hazır olsun.
Hamuru için suyu ve tuzu bir karıştırma kabına alıp çok sert bir hamur yoğuracak kadar un ilave edelim, bir saat dinlendirelim.
Margarini eritelim. Hamuru 12-15 parçaya bölelim ve beze yapalım. 14 beze yaptım.
Bezeleri teker teker tepsi büyüklüğünde açalım.
Tepsiyi yağlayalım, her bir hamuru tepsiye açalım ve her katın ortasını eritilmiş tereyağı ile yağlayalım. 14 beze yaptıysanız yedinci bölümü yapalım ve tüm çamuru dökelim ve yayalım. Diğer bezeleri de yayalım ve her parçanın ortasına eritilmiş margarini koyalım.
Tepsi hazır olduğunda kalan yağın tamamını üzerine serpelim ve keklerin üzerini kuru nokta kalmayacak şekilde yağlayalım.
Dilediğiniz şekilde keselim ve önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında altı ve üstü altın rengi olana kadar pişirip çalışmayan fırında 15 dakika dinlendirelim.
Kırmızı olmasını istiyorsanız pastanın üzerini örtmeyin. Yumuşak olmasını istiyorsanız kek pişer pişmez fırından çıkarıp üzerini siyah bir bezle örtüp 20 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]