pazı ruloları

Pazı rulo tarifi için malzemeler

  • 2 pazı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 80-100 gram kıyma
  • sekiz
  • zaatar
  • karabiber
  • tuz
  • Salça

Pazı sarma tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İyice yıkadığımız pirinci kıyma ve soğanların üzerine koyup kızarttığımız salçayı ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Üzerine 1 su bardağı su ekleyelim ve pirinç ve malzemeler iyice kabarsın, pişince suyu kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  3. Pazıları yıkayalım. Sap kısımlarını bıçakla keselim. Suyu bir tencereye koyalım ve kaynamaya başlayınca pazıyı 2 3 adet sıcak suya batırıp 10 saniye bekleyip çıkaralım.
  4. Ardından sap kısımlarını (damar gibi olan kısım) düz bir zemin üzerinde kesip sarılabilir hale getirelim. İç harcı dökelim ve saralım. Yoğurtla servis etmenizi tavsiye ederim. Çok farklı bir tat. Deneyecek olan herkese bol şans.

Resimli pazı sarma tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • kaçak avlanma
  • yaka
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın