Peynir katmanları ile pasta tepsisi


Kat kat cheesecake tarifi malzemeleri

Bardak ağırlığı 240 ml

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (silin)
  • 6 su bardağı un

️ Ara katlar için:

  • 130 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

️ Dahili Ücret:

  • Beyaz peynir
  • maydanoz

️ Yukarı:

  • 2 yumurta sarısı

Peynir katmanlarından bir pasta tepsisi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırıp kontrollü bir şekilde unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru bekletmeden 4 eşit beze elde edelim.
  3. İlk bezemizi mümkün olduğu kadar ince açalım ve bolca tereyağ karışımını sürelim.
  4. Kenarı ortasına katlayalım ve tereyağını koyalım, diğer kenarın üzerine katlayalım ve tereyağını koyalım.
  5. Kare şeklinde katlayın ve her katladığımızda tereyağ ile ilk bezeyi kenara ayırın.
  6. İkinci bezeyi açabildiğimiz kadar açıp tereyağını yayalım. Açtığımız bezeyi koyup ikinci bezenin ortasına yuvarlayalım, kenarlarını aynı şekilde katlayalım ve bolca tereyağı sürelim.
  7. Bu sefer son kata çıkmıyoruz videoyu izlerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde yağlayıp katlayın.
  8. İlk katladığımız bezeden başlayarak oklava yardımıyla kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın, tepsiye alın ve üzerine peynir ve maydanoz serpin.
  9. Diğer bezeyi açıp peynirli karışımla üzerini elinizle kenarlarına hafifçe bastırarak kapatın.
  10. Son olarak sarılarını koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Keyfini çıkarın 💖.

Fotoğraflı peynir katmanları ve pasta tepsisi tarifi

  • olmadan
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kedi
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Yapabilmek
  • Tereyağı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Bir güveçte kuru fasulye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın