peynir yapma


peynir tarifi malzemeleri

  • 5 litre süt
  • Yarım çay kaşığı sirke

meyve suyu için

  • Kaya tuzu
  • bunlar

Peynir tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 5 litre sütü kaynayana kadar ocağa koyalım.
  2. Kaynayınca, ara sıra karıştırarak 5 dakika kaynatın.
  3. Ardından içine sirke dökelim hemen keselim.
  4. 5 dakika daha karıştıralım.
  5. Gazlı bezi bir kevgir üzerine koyup süzelim.
  6. Gazlı bezi sıkalım.
  7. Daha sonra süzgeçe bağlı peynirlerin üzerine bir ağırlık koyalım, üzerine salmastra taşı koyalım bu şekilde bir gün buzdolabında bekletelim ki 24 saat bekletebilsin.
  8. Daha sonra çıkarıp düz bir şekilde keselim ve kavanoza koyalım.
  9. Şimdi suyu hazırlayalım, 1 litre kaynamış ve soğutulmuş suya 4 yemek kaşığı kaya tuzu koyalım, içine bir yumurta atalım.
  10. Peynirin üzerine dökelim ki lor veya donmuş içine bolca peynir altı suyu koyup hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

not; Bu tarifi şımarık lordan da uygulayabilirsiniz.

Peynir yapımı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • peynir
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • sanayi
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

sıcak domates sosu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın