Cheesecake tarifi malzemeleri
- 2 yumurta akı sarısı için
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- İki yemek kaşığı maya veya bir paket yaş maya
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- eşit derecede doğru
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
- 1 çay kaşığı süt
- kimyon
- Susam
Peynirli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle su, şeker ve mayayı bir kaba alıp 5 dakika aktif hale gelmesini bekleyelim, ardından diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım, üzerini kapatalım ve bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Ekşi mayadan parçalar koparıp mandalina şeklinde keselim, avucumuzun ortasıyla bastıralım, arasına peynir koyup kapatalım ve kapatırken yine avucumuzun ortasıyla bastıralım.
- Yağlanmış veya yağlanmış tepsiye alıp üzerini örtüp tepsiye mayayı 15 dakika verelim.
- üzerlerine sarılarını sürüp 190 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üstü kızarana kadar pişirelim.
Not: Unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz hamur yumuşak olmalı, hamur ele biraz yapışıyorsa hamur daha güzel olacaktır.
Resimli peynirli börek tarifi
Peynirli börek tarifi ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda ortaya çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]