peynirli hamur işleri

Cheesecake tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yumurta beyazı
  • 4-5 su bardağı un

Peynirli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun. Biraz ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın.
  2. Fermente edildikten sonra beze yapalım ve üzerine bir tatlı kaşığı tereyağını dökelim, nazikçe açıp peyniri yerleştirelim, şekil verelim ve mühürleyelim.
  3. Her şeyi yaptıktan sonra 10-15 dakika Çin mayası yapalım. Daha sonra ayırdığımız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip hamurun her yerine sürüyoruz.
  4. 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Üzerini bir bezle örtün. Boğacamız servise hazır. Afiyet olsun.

Resimli peynirli börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

sigara turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın