Makarna sevmeyenler var, hiç duymadım… Makarna sofralarımızın baş tacı ve kurtarıcısıdır. Çeşit çok olduğu için biz kadınlar farklı soslarla çeşitlendirebilir ve sadece makarna ile sofralarımızı parti sofralarına çevirebiliriz. Çorba, haşlanmış, kıyma, sebze. Bu tarifim mutfakta uzun yıllar geçiren kadınlara basit gelebilir ama öğrencileri ve yalnız kalmak zorunda kalanları düşünürsek böyle tariflere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
Makarna ve peynir için ben kelebek severim, farklı olanları da kullanabilirsiniz, önce suyumuzu büyük bir tencereye alıp altını açıp kaynamaya başlayana kadar kapağını kapatıyoruz. Piştikten sonra tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz (bu yüzden kaynatmayı geciktirmesin diye tuz ve yağı kaynattıktan sonra koyuyoruz) ve bu aşamadan sonra makarnayı eğer kapatmazsak sıcak suya atıyoruz. kapak kabarıp taşabilir (arada bir karıştırıyoruz ki yapışmasın)
Şu anda beyaz peynirimizi rendeleyebilir veya çatalla rendeleyebiliriz. Makarnamız haşlanıp piştiğinde (oradan 1 tane alabiliriz kontrol edebiliriz) süzgeçten geçirip soğuk su döküp bekleyelim, makarna tenceremize sıvı yağ ve tereyağını koyup ısıtalım. . Tereyağı eriyince pişmemiş makarnamızı yağın içine alıp karıştıralım.
Bu durumda tencereye peynir ekleyip bu şekilde karıştırıp servis edebilirsiniz ya da makarnayı bir tabağa alıp maydanoz peyniri ekleyip bu şekilde servis edebilirsiniz.
Salata ve turşu ile lezzetli bir yemek hazırlayanlar için birebir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]