Evde Peynir Nasıl Yapılır, Evde Peynir Nasıl Yapılır?
Vebadan dolayı hareket edemediğimiz bu günlerde mutfakta çok vakit geçirdiğimizi fark ettim.Size verdiğim maya tarifi ile birbirinden farklı dolgular, kekler, çörekler, pideler, lahmacunlar hazırlayabilirsiniz. peynirli pide yapmaya karar verdi.
Peynirli pide tarifi için 1 su bardağı ılık sütte şeker ve mayayı eritip biraz bekletiyoruz. Daha sonra 3 su bardağı ılık su ve tuzu ekleyip unumuzu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar bekletip üzerini örtüp ılık bir yerde 1 saat mayalandırıyoruz.
1 adet domates, 6-7 adet yeşil biber, bir adet soğan ve yarım demet maydanozu robotta öğüterek peyniri rendeliyoruz, üzerine ilave su koyuyoruz.
Ezilmiş peynirle karıştırıp damak zevkinize göre karabiber ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz.
Bu sırada hamurumuzdan mandalina dilimlerini kesip sarıyoruz. 14 adet bezeyi tek tek hazırlayıp uzun ve ince bir rulo ile istenilen büyüklükte açıyoruz.
Peynirin çamurunu koyup kenarlara katlıyoruz, kenarına yumurta sarısını koyuyoruz, ortasına çörek otu serpiyoruz, domates ve biberi koyuyoruz ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Zevkle yiyoruz 🌸 Evde aldığınız iltifatlarla tüm yorgunluğunuz gidiyor.
Peynirli Pide Tarifi Bölümünün Yapılışı Fotoğraflar:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]