Öncelikle kasemize ılık su dökelim, kuru mayayı ekleyelim, şekeri ekleyelim.
Karıştırıp 10 dakika kapağını kapatalım, kaynamasını bekleyelim.
O halde yükselen mayaya sıvı yağı ve yumurta akı tuzunu ekleyelim. Unu azar azar ekleyelim ele yapışan yumuşak bir hamur yapalım, üzerine buzdolabı poşetini kapatalım, kabımızın kapağını kapatalım, 1 saat bekletelim.
Daha sonra hamurumuzu yoğurup iki eşit parçaya bölelim, dondurucu poşetini masanın üzerine biraz un açalım ve hamuru elimizle etrafa yayalım.
Bir mutfak havlusu ile örtün. 15 dakika. Bekleyelim. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir hamurumuzu yerleştirelim, ortasına peynirli karışımı serpelim ve pidenin her tarafına küçük parçalar halinde bir kaşık margarin koyalım.
Üzerine dikkatlice bir hamur daha koyun. Kenarlarını kapatıp birleştirelim. Parmaklarımızı yağa batırıp pide şekli verelim.
20 Dakika. Bir maya tepsisi yapalım. Yumurta sarısını pekmez ve sıvı yağ ile karıştırıp üzerine çörek otu serpelim.
200 dc önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim. Denemek isteyenlere kolaylıklar dilerim. Dilerseniz hamuru yapıp yağlı kağıt serili bir tepsiye alıp tepsiye eşit gelecek şekilde elinizle düzeltip tepsiyi mayayı yapabilirsiniz.
Ramazan pidesi şeklinde de yapabilirsiniz. Ben peynirsiz denedim o kadar yumuşacık oldu ki çok güzel oldu.
Yemek yiyenlerle dolu işaretler buldum. Bir sır istediler. Seçim senin. Tüm bu yöntemlerle mükemmel sonuçlar elde edilir.
Biz 😋😋😋 afiyet olsun şifalı bal şeker 😂 sizler için yapın ve ballı şekerle sağlığınızın tadını çıkarın, aferin 👌👌👌
İyi günler dilerim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]