Peynirli Turta Tarifi

Merhaba arkadaşlar,

Bugün size harika el yapımı tarifler vereceğim. Bu ekmeğin pek çok amacı var, ister katmer, ister kek yapabilirsiniz. Gelelim el yapımı kek tarifine,

Öncelikle bir karıştırma kabına un, tuz ve suyu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Ekmek 5 dk. Biraz ara verip ceviz rengi bezeler yapıp bir tabağa alalım.

10 dk. sakin olalım. Daha sonra mereng yardımıyla çay bardağı büyüklüğünde bezeleri açalım.

Tereyağını tavada eritelim. Tabağın altını yağlayalım ve bezeyi tabağa koyalım.

O halde tekrar yağlayıp tekrar beze koyalım. Orta katmanları daha sonra 5 dakika yağlayın. Yatak odasında dinlenelim.

O halde tezgahı yağlayalım.

Bezenin üstünü tezgaha alalım.

Elimizle uçlarından çekerek açalım. Çok yağlı olduğu için yavaş açılacak diye korkmayın.

Ardından beyaz peyniri tabağa ekleyin. Çatal ile birleştirelim daha sonra üzerine maydanoz serpip peynire ekleyelim.

Yuvarlak şekilde açtığımız hamurun ortasına peyniri ekleyelim.

Kenarlar çok zor. Kenarları yırtabilirsiniz.

Daha sonra kenardan başlayıp rulo gibi sarın.

Ardından sol tarafını ters çevirerek salyangoz şekli verin ve elimizle hafifçe bastırın. Daha sonra fırın tepsisine dizdim.

Ardından yumurta sarısının üzerine zeytinyağını koyun. Zeytinyağı ışık verir.

Daha sonra hamurun üzerine yumurtayı sürüyorum.

Ben üzümleri serpeceğim. 180° önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın