Peynirli ve Kıymalı Pide Tarifi,
Öncelikle hamurunuzu yoğurun.
Derin bir kaba ılık süt, tuz, maya şekeri koyun, iyice karıştırın ve yoğurmak için unu dökün.
1 çay bardağı sıvı yağı yavaşça elinize dökün, hamurunuzu toplayın ve mayalanması için üzerini örtün.
Diğer yandan soğanı ince ince doğrayın ve az yağda kavurun.
Daha sonra kıymayı ilave edin ve soğanları kavururken biraz yağ ekleyin çünkü kıyma yağı bırakacaktır.
Etiniz iyice pişince tuz ve baharatları ekleyin. Soğuması için ayrı bir kaseye alın.
Peynir size kalmış ben hafif kaşar peyniri ve beyaz peynir kullandım.
Hamurunuz kabardıktan sonra yaklaşık 15-18 bezeye ayırın. Fırın tepsisine sığacak şekilde 18 beze yaptım.
Bezelerinizi uzunlamasına açın ve içlerine iki kaşık kıyma koyun ve eşit şekilde dağıtın, ardından her iki tarafını kapatmaya başlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Peynir karışımı ile aynı yapın.
Onlara hiçbir şey koymuyorsun.
200°C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Üzeri pembeleşince çıkarın ve tereyağını ekleyip 5 dakika üzerini örtün. Onları saklayın, sonra servise hazırlar.
Peynirli ve Kıymalı Köy Pidesi hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]