Peynirli ve Sade Pamuklu Börek tarifi için önce süt, su, yağ, yumurta akı ve şeker bir karıştırma kabına alınır.
Mayayı ekleyin ve çırpma teli ile karıştırın. Köpük köpük olunca un ve tuz eklenip karıştırılır.
Hamur toparlanmaya başlayınca tezgaha alınır ve iyice yoğrulur. Unun kıvamı farklı olduğu için un küçükse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Ele yapışmayan homojen bir karışım elde edince bir karıştırma kabına alıp üzerini pişirme filmi ile kapatalım ve ortam sıcaklığına göre 1-1.5 saat mayalanmaya bırakalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalarla bezeler yapıp üzerini beyaz bir bezle örtelim.
İlk beze ile başlayalım ve istediğimiz şekli verelim. Ben bir kısmına peynir ve maydanoz koydum, seslendirdim.
Erişteler yağsız kağıt serilmiş, üzeri bir bezle kapatılmış veya gerilmiş tepsiye dizilir ve tepsinin mayası üzerinde yarım saat 45 dakika dinlendirilir.
Son olarak mayayı kapatmadan yumurta sarısı sürün ve çörek otu ve susam serpin.
180° fırında pişirilir, piştikten sonra 5 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Sade Peynirli ve Pamuklu Ekmeğimiz hazır, afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]