Karışık Turşu Tarifi Malzemeler
- 1 beyaz lahana
- 2 kg salatalık
- 2 kilo kırmızı biber
- 1 kilo filiz
- 1 kilo havuç
- 2 kilo yeşil biber
- Kaya tuzu
- sirke
- Su (kaynatılmış ve soğutulmuş su)
- Sarımsak
Turşu problemi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak akşamdan turşu suyu hazırlıyoruz.
- 10 litre suyu bir tencereye alıp üzerine 5 su bardağı kaya tuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Tuz eriyince ocağı kapatın.
- Su soğuduktan sonra üzerine 5 su bardağı üzüm sirkesini ekleyin.
- Sebzelerimizi yıkayıp süzüyoruz.
- Süzülen sebzelerimizi kesip karıştırıyoruz.
- Doğradığımız sebzeleri turşu yaptığımız kaselere dağıtıyoruz.
- İçine sarımsaklarımızı koyuyoruz.
- Akşam hazırladığımız turşu suyunu kapların üzerine bir parmak boşluk kalacak şekilde döküyoruz.
- Fazla asidin dışarı çıkması için kavanozları gece boyunca açık bırakın.
- Ertesi gün kapağını kapatıp çıkarabilirsiniz ve turşular yaklaşık 3 hafta içinde yemeye hazır olacaktır. Herkese şimdiden afiyet olsun.
not ; (1 litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu kullanın. Soğutulmuş kaynamış su ile turşu suyu hazırlayın. Musluk suyu çok klorlu ise turşularınız akabilir)
Karışık turşu tarifi
Karışık turşu yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]