Pırasa tarifi malzemeleri
- 9 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5-6 yemek kaşığı domates sosu
- Yarım fincan pirinçli Türk kahvesi
- 2 yemek kaşığı yağ
- tuz
- sıcak su
Pırasa yemeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Pırasa yemeğini yapmak için pırasalar temizlenip 1 cm boyunda kesilir.
- Bol su ile yıkanır ve suyu süzülür.
- 2 orta boy havuç İnce halkalar halinde kesin.
- Tencereye yağı alıp salçayı ekleyip kavurun.
- rendelenmiş domates Ekleyerek 1-2 çevirelim.
- Ardından havuçları ekleyip 5 dakika birlikte kavurun.
- Süzülen arpacıkları ekledikten sonra 10 dakika karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
- Orta ateşte pırasaları suyunu bırakıp suyunu çekene kadar bu şekilde pişirin.
- Son olarak yıkanmış pirinci ekleyin.
- Tuzunu ayarlayın ve yemeğin yanına yetecek kadar sıcak su ekleyin. Gerekirse su miktarını sonradan ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Çünkü ben ekledim.
- Tencerenin kapağını kapatıp havuç ve pırasalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Resimlerle pırasa tarifi
Pırasa Yemeği’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]