pırasa yemeği

Pırasa tarifi malzemeleri

  • 9 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım fincan pirinçli Türk kahvesi
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • tuz
  • sıcak su
Pırasa yemeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Pırasa yemeğini yapmak için pırasalar temizlenip 1 cm boyunda kesilir.
  2. Bol su ile yıkanır ve suyu süzülür.
  3. 2 orta boy havuç 🥕 İnce halkalar halinde kesin.
  4. Tencereye yağı alıp salçayı ekleyip kavurun.
  5. rendelenmiş domates 🍅 Ekleyerek 1-2 çevirelim.
  6. Ardından havuçları ekleyip 5 dakika birlikte kavurun.
  7. Süzülen arpacıkları ekledikten sonra 10 dakika karıştırarak tencerenin kapağını kapatın.
  8. Orta ateşte pırasaları suyunu bırakıp suyunu çekene kadar bu şekilde pişirin.
  9. Son olarak yıkanmış pirinci ekleyin.
  10. Tuzunu ayarlayın ve yemeğin yanına yetecek kadar sıcak su ekleyin. Gerekirse su miktarını sonradan ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Çünkü ben ekledim.
  11. Tencerenin kapağını kapatıp havuç ve pırasalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  12. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Resimlerle pırasa tarifi

Pırasa Yemeği’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın