Pırasalı Havuçlu Peynirli Kiş

Pırasalı Havuçlu Peynirli Kiş Tarifi, Pırasalı Havuçlu Peynirli Kiş Nasıl Yapılır?

Pırasayı yıkayıp doğrayın, biraz zeytinyağında karıştırın ve ısıtın, sıvı buharlaşacaktır.

Jülyen doğranmış havuçları ilave edip baharatları ekleyip bir süre pişirin. Kapak açıkken soğutulur.

Kiş için elenmiş unu oda sıcaklığında çırparak ufalanan bir karışım elde edin.

Daha sonra yumurta sarısını, tuzu ve suyu ekleyerek lezzetli bir hamur elde edin.

Kalıbınızdan daha büyük olan hamuru merdane ile açın. Kalıbın içine yerleştirin. Çatalın ucuyla delikler açıp fırının ortasında pişirin.

Beşamel sos hazır. Islatılmış pırasa çamurunu ekleyin ve karıştırın.

Son olarak krema ve peynir eklenir.

Bu iç harcı yarı pişmiş kişin dibine dökülecek, yine fırında pişene göre yayılacaktır.

Kiş ekmeği önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir, pişirilir.

Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirdim.

Pırasalı Havuçlu Peynirli Kiş hazır…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın