Pırasalı Sac Börek tarifi için öncelikle geniş bir kaba un hariç tüm malzemeleri koyuyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve iyice yoğurun.
Kulağa benzer bir haç alıyoruz. Yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Bir kaseye pırasa ve soğanı güzelce serpin.
Tuzu ekleyip elimizle bastırarak karıştırın.
Peyniri ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün.
Küçük bir tezgahta bir kase büyüklüğünde un ve iğne ile açıyoruz.
Hamurun üzerine bol sıvı yağ koyup üst üste koyuyoruz.
Bu şekilde 10 dakika dinlendirip, iki kat olacak şekilde bir mutfak bezinin üzerine elimizle çekerek açıyoruz.
Hamurun ucuna posayı koyup iki tarafından rulo şeklinde sarıyoruz ve yağladığımız tepsiye diziyoruz.
Yağ sürüp önceden ısıtılmış 150- 170°C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]