Pırasalı ve kruvasanlı börek tarifi malzemeleri (kıtır kıtır rulolar gibi)
- 1 demet pırasa
- 2 rendelenmiş havuç
- 1 kase peynir
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve acı biber
- 4 yufka hamuru
sosu için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Pırasalı ve kruvasanlı börek tarifi (Çıtır El Ekmeği gibi) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Arpacıkları yıkayıp, koyu yeşil kısımlarını fazla kullanmadan ince ince doğrayın.
- Havuçları rendeleyin.
- Tavaya zeytinyağını alıp arpacıkları ekleyip biraz kavuruyoruz, havuçları da ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Baharatları ekleyin ve soğuyunca bir kenara bırakın peyniri ekleyin ve karıştırın.
- Sos malzemelerini karıştırın.
- Hamuru tezgahta açın ve üzerine sosu serpin, diğer hamuru üzerine yayın ve sosu serpin.
- 4 adet yufkayı üst üste alıp 4 e sonra 8 e böldükten sonra her parçayı ince şeritler halinde kesip kenarlara iç harcı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Buzdolabında bir kaç saat dinlendirip sos için dinlendirdiğinizden emin olun.
- İsterseniz yumurta sarısı ve susam serpin veya birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ve su karışımı yapın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin..
Resimli pırasalı ve kruvasanlı hamur işleri (elde haddelenmiş gevrek gibi) tarifi
Pırasalı Kruvasan Börek’in yazısı (Çıtır El Açma olarak) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]