Pırasalı havuçlu turta tarifi malzemeleri
- 3 yufka hamuru
iç harç için
- 4 pırasa
- 3 ada
- 1 çay kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- kimyon
sosu için
- 1 çay kaşığı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı sirke
Pırasalı havuçlu börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru 2’ye böldüm ve yaptım. İsterseniz 4’e bölüp öyle yapabilirsiniz.
- Pırasaları küçük parçalar halinde kesin. Havuçları rendeleyip 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
- Domates salçası ve baharatları ekleyip biraz kavurun. Hadi soğumaya bırakalım.
- Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
- Hamuru kestikten sonra ilk olarak sos karışımını bir fırça yardımıyla yayalım ve üzerine iç harcı yayın.
- Üzerini fotoğraftaki gibi kapladıktan sonra kalan sosun üzerine bir yumurta sarısını ekleyip karıştırıp üzerine yayın.
- Üzerini susam ve çörek otuyla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pırasalı ve havuçlu turta tarifi
Pırasalı Havuçlu Turta’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]