Pırasalı ve havuçlu turta

Pırasalı havuçlu turta tarifi malzemeleri

  • 3 yufka hamuru

iç harç için

  • 4 pırasa
  • 3 ada
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • tuz
  • karabiber
  • kimyon

sosu için

  • 1 çay kaşığı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı sirke
Pırasalı havuçlu börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Hamuru 2’ye böldüm ve yaptım. İsterseniz 4’e bölüp öyle yapabilirsiniz.
  2. Pırasaları küçük parçalar halinde kesin. Havuçları rendeleyip 3 yemek kaşığı sıvı yağda kavuralım.
  3. Domates salçası ve baharatları ekleyip biraz kavurun. Hadi soğumaya bırakalım.
  4. Sos malzemelerini bir kapta çırpın.
  5. Hamuru kestikten sonra ilk olarak sos karışımını bir fırça yardımıyla yayalım ve üzerine iç harcı yayın.
  6. Üzerini fotoğraftaki gibi kapladıktan sonra kalan sosun üzerine bir yumurta sarısını ekleyip karıştırıp üzerine yayın.
  7. Üzerini susam ve çörek otuyla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pırasalı ve havuçlu turta tarifi

Pırasalı Havuçlu Turta’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın