Domates ve pilav ile pirinç kuskus için malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates sosu (rendelenmiş kış domatesleri)
- 2 yemek kaşığı kuskus
- 1 su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuskus ve domatesli pilav tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kabımıza önce sıvı yağ sonra kuskus konur ve kavrulur.
- Kuskus pembeleşince domates salçasını ekleyip biraz kavurun.
- Ardından pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
- Et suyu, sıcak su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Su içeri çekildiğinde ve delik bir deliğe dönüştüğünde alt kısım kapanır.
- Üzerine bir bez veya havlu koyun ve emmesine izin verin.
- Klasik tariflerden sıkılanlar için denemeye değer. Afiyet olsun.
Fotoğraflı kuskus ve domatesli pilav tarifi
Kuskuslu domatesli pirinç pilavı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]