Pirinç kuskus ve domates

Domates ve pilav ile pirinç kuskus için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates sosu (rendelenmiş kış domatesleri)
  • 2 yemek kaşığı kuskus
  • 1 su bardağı et suyu
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuskus ve domatesli pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kabımıza önce sıvı yağ sonra kuskus konur ve kavrulur.
  2. Kuskus pembeleşince domates salçasını ekleyip biraz kavurun.
  3. Ardından pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Et suyu, sıcak su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. Su içeri çekildiğinde ve delik bir deliğe dönüştüğünde alt kısım kapanır.
  6. Üzerine bir bez veya havlu koyun ve emmesine izin verin.
  7. Klasik tariflerden sıkılanlar için denemeye değer. Afiyet olsun.

Fotoğraflı kuskus ve domatesli pilav tarifi

Kuskuslu domatesli pirinç pilavı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın