Pirinç Lapası Tarifi, Pirinç Lapası Nasıl Pişirilir

Protein açısından zengin olan antrikot, ineğin göğüs kemiğinin yan tarafından boyuna kadar bulunur ve en yumuşak, lezzetli ve kaliteli et türüdür. .

Öncelikle etlerimizi işliyoruz, bu sebeple en az 4-5 saat buzdolabında olmadıkça pişirmeden önce 1 fincan kahve yağında bekletiyoruz. Akşamdan yapıp sabaha kadar buzdolabında bekletebiliriz.

Beklentiden dolayı demir tavayı ısıtıyoruz, önce ribeylerimizin bir tarafını sonra diğer tarafını kapatıyoruz (yani bir tarafı iyi renk değiştirince diğer tarafını da aynı şekilde koyuyoruz), bu kadar. hilelerden biri.

Bir tarafta mühürlü etimiz beklerken sosu hazırlayabiliriz. Bu sebeple sosumuzu yaptığımız tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup ince kıyılmış sarımsak ve kırmızı biberimizi kavuruyoruz. Sarımsakları yakmadan salçamızı koyuyoruz. 1-2 karıştırıp konserve domateslerimizi ekliyoruz. Domates konserveniz yoksa 2-3 domates de kazabilirsiniz. Çorbamız kaynamaya başlayınca kıymamızı ekleyip damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kekik ilave ettikten sonra tenceremizin kapağını kapatıp ateşi azaltıyoruz.

Etler yumuşayıncaya kadar sosla birlikte kısık ateşte pişirin. Gerekirse, etler pişmemişse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.

Antrikot ve sos servise hazır, afiyet olsun. Tüm iyi ve…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın