Pirinç Tarifi (Erişteli) – Tatlılarım

Erişteli Pirinç Tarifi, Erişteli Pirinç Nasıl Yapılır?

Pirinci güzelce yıkayıp bırakalım. O halde bir tavaya yağımızı alıp orta sıcaklıktaki ocağa koyalım.

Yağ ısınıp eriyince şehriyeleri ekleyelim. Tavadan çıkmadan sürekli karıştırarak pişirelim. (Sürekli karıştırmak bu noktada çok önemli, sürekli karıştırmazsak erişteler çok çabuk pişer veya ara sıra karıştırırsak bu sefer eşit şekilde kızarmaz veya üzeri kızarır. tek taraf. ). Kızarmış erişte miktarı damak zevkinize göre değişebilir, seçim sizin, örneğin ben erişteyi kızarmış severim, kırmızı.

Kızaran ve kavrulan eriştelerin üzerine ıslattığımız pirinci ilave edelim ve yağın her pirince değmesi için iyice karıştıralım. İyi ve uzun süre pişirirseniz pilavınız güzel ve parlak olacaktır..

Pirinç suyunu çekip birbirine yapışmaya başlayana kadar orta ateşte pişirelim.

Kızarmış pilava su ilave edebilirsiniz, soğuk veya sıcak su kullanmak pirinci pek değiştirmez.Ben her iki çeşit su ile de pişiriyorum ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Damak zevkinize göre pilavı et suyu veya tavuk suyu ile de pişirebilirsiniz, dilerseniz bulyon da kullanabilirsiniz.

Suyu ekledikten sonra tuzunu ekleyip tencerenin kapağını kapatabilirsiniz. Su kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynayınca ocağın küçük bir kısmında çok kısık ateşte pişmeye bırakılır.

Su tamamen eriyene kadar pişirdikten sonra tencerenin ağzını temiz bir bez veya kağıt havlu ile kapatın, kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.

Dinlendirici bir Tel Şehriyeli Pirinç Pilavını kırmadan karıştırarak servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın