Pirinç pilavını kaçırmayın. Bazen bütün bir pilav yapmak zordur. Herkesin kendi yolu vardır. Bana pilavın nasıl yapıldığını söyle…
Pirincinizi iyi tanıyın ve değiştirmeyin. En iyi sonucu baldo pirinci ile alacaksınız. Kasemde her zaman baldo pirinci alırım ve memnunum👍
Tüm Tarifi Olan Pirinç Pilavı Tarifi için önce pirincimize ılık suda tuz ekleyip yarım saat kadar bekletin. Ama su sıcak değil.
Pirinçte tereyağı kullandığınızdan emin olun. Ben de biraz yağ ekliyorum.
Kabuklu pilav pişirecekseniz, başlamadan önce tereyağı eklemeyin. Aksi takdirde erişteler yanana kadar yanacaktır. Öncelikle erişteleri biraz yağda kızartın ve tereyağını ekleyin.
İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci tencereye alıp orta ateşte uzun süre pişiriyoruz. Pirinci uygun şekilde kızartırsanız daha iyi pirinç alırsınız.
Beyaz pirinç elde etmek istiyorsanız pirinci pişirdikten sonra suya 1-2 damla limon sıkabilirsiniz. Ayrıca tereyağının sarılığını da koruyacaksınız.
İyi bir pilav yapmak istiyorsanız 1 ila 1.5 ölçün. Ancak bazı pirinçlerde su miktarı azaltılabilir. Dediğim gibi pirincinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Suyunuz kaynar ve en az 2 dakika durgun su olur. Bu yüzden kaynar sıcak su dökmeyin
Tavuk suyu kullanacaksanız, suyun yarısını ve et suyunun yarısını ekleyin.
Pirincinizi su ekledikten sonra karıştırmayın. Tuzu atın, limon suyunu sıkın, suyu ve tuzu eşit olarak dağıtmak için karıştırın ve kaşığı çırpmayın.
İlk olarak yüksek ısıda kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp yavaş yavaş pişirin, sadece su yakınken kapağını açın.
Pişmiş pirinci hemen servis etmeyin. Kapağın altına bir kağıt havlu koyun ve kapağı kapatın. Bir beze sarıp en az 20 dakika bekletin, mayalanıp tatlı hale gelsinler.
İşte tüm Talimatları içeren Pirinç Keki Tarifi.
umarım yardımcı olmuşumdur.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]