pişmiş balkabağı (premium)

Fırında Kabak Malzemeleri (İdeal)

  • 1,5 kg kabak (tamamen temizlenmiş)
  • 2 su bardağı toz şeker (isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı pekmez (üzüm veya ahududu)
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Fırında Kabak Tarifi Nasıl Yapılır (Mükemmel)

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk olarak kabağı 4 büyük dilime ayıralım.
  2. Daha sonra bir parmak uzunluğunda ve iki parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
  3. Son olarak dış kabuğunu soymaya başlayalım. Yeşil kalmayana kadar temizleyelim.
  4. Daha sonra en geniş ve en derin tencereye veya kaseye yan yana koyalım.
  5. Üzerine şekeri dökelim.
  6. Kapağı kapatın ve iki saat bu şekilde bırakın.
  7. Bu süre zarfında şekerin çoğu eriyecek ve kabak suyunu salacaktır.
  8. Ardından ocağı yüksek ateşte açın.
  9. Tatlı kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısalım ve kapağını kapatalım.
  10. Ara ara kontrol edelim kabak 30 dakikada pişti, kabak cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir, her kabakta süre farklıdır, mutlaka kontrol etmelisiniz.
  11. Pişen yufkaların üzerine çatalla kontrol ettiğimiz pekmezi kaşıkla döküp limon suyunu sıkıp tavayı ileri geri sallayıp karıştıralım.
  12. Kapağını kapatmadan yüksek ateşte 5 dakika daha pişirin.
  13. Ardından ocaktan alıp kabakları dikkatlice Pyrex’e aktarın.
  14. Üzerine şerbet döküp önceden ısıtılmış 200 derece fansız fırında orta rafta 10-15 dakika hafif pembeleşinceye kadar deneyecek olanlara afiyet olsun.

Resimli Fırında Kabak (Mükemmel) Tarifi

  • (Bütünleyici, tamamlayıcı, büyük
  • dostum
  • börek tarifi
  • Fırının içinde
  • kabaklar
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

fesleğen galeta peyniri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın