Pişmiş Pazı ve Güveçte Et – En Sevdiğim Yemekler

Dürümler Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biridir. Et, kıyma, zeytinyağı, üzüm, lahana ve yeşil fasulye ile yapılan birçok çeşidi vardır. Hiç pazı sarması yediniz mi? Yemek yemedim diyorsan o enfes lezzeti kaçırdın demektir.

Yemeklerinden, salatalarından, rostolarından çok farklı. Özellikle faydaları saymakla bitmez. Mineral ve vitamin kaynağı. Antioksidan.. Şeker hastalığını, kanseri tedavi etmek için suyu saç ilacı gibidir.

Bağlamak için sapları kesin. Ama onu kaybetme. Kaynatın, serpin, soğanla kızartın, bir yumurta kırın…

Yaprakları az suyla yıkayın. Sirkeyi suya batırın. Kaynar suya koyun ve birkaç kez çevirin. Kaynatmayın hemen erir. Hemen soğuk sudan çıkarın. Ardından hafifçe sıkın.

İçi için, soğan dolabı ve üzerine serpilmiş dana eti, pirinç, biraz bulgur, biraz tuz, karabiber, salça, biraz sıvı yağ, biraz nane yaprağı: yoğurun. Büyükse yaprakları ayırın, ortadaki kalın damarı çıkarın, iki başı kapatın ve sarın.

Tadı tencerenin kavanozunda. Kapağı tencerede yaptığınızda tadına doyamayacaksınız. Tencerede de yapabilirsiniz. Sargıyı hazırlamadan önce bir kaşık salça ve bitkisel yağda kızartın. İki diş sarımsağı ince ince doğrayın. Tuz ve karabiber ekleyerek biraz eritin ve pişirin. Sarmaları domates salçası sosunun üzerine yerleştirin.

Her şey bittiğinde, düz bir plaka veya yaylı taşla örtün. Ilık su ilave edip 30 dakika kısık ateşte pişirin ve dinlenmesi için biraz bekleyin. Hizmet etmek. Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın