Piyanolu kek tarifi için malzemeler (çok lezzetli)
kek tabakası için
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı süt
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
pastayı ıslatmak
- 300ml süt (200ml’de 1.5 bardağa eşdeğer)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kahve granülü
krema için
- 500 ml süt
- 1.5 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı çiğ krema
yukarı;
- 3 yemek kaşığı kakao
Piyanolu kek (inanılmaz lezzetli) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Keki hazırlamak için yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyin ve şeker tanecikleri tamamen eriyene kadar bir karıştırıcı ile karıştırın.
- Ayçiçek yağı ve sütü ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı ayrı eleyip karıştırın, ardından azar azar kek karışımına ekleyin. Hızlıca karıştırın ve koyulaşmasına izin verin.
- Hafif yağlanmış ısıya dayanıklı dikdörtgen bir kalıba kek harcı dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
- Kreması için sütü, unu ve şekeri derin bir tencereye alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Ardından ocakta aldığınız kremalı karışımı tereyağı ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ateşten alın, kremayı ekleyin ve çırpın. Fırından çıkan keki oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra kahve granülleri ile karıştırılmış ılık sütle ıslatın. Islak kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın ve ardından çıkarın.
- Yüzünüze ince bir tabaka kakao serpin. En az bir gece buzdolabında bekletin ve keserek servis yapın. Afiyet olsun!.
Resimli Piyanolu Kek (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi
Bu piyano pastası (çok lezzetli) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]