Piyanolu vişneli kek

Piyanolu Vişneli Kek Tarifi İçin Malzemeler

kek için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakaolu çorba
  • 1 su bardağı kiraz
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

pastayı ıslatmak

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı granül kahve

krema için

  • 3 bardak süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krem ​​şanti

yukarı;

  • kakao

Vişneli piyanolu kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Yumurta ve şekeri mikserle çırpın, ardından süt ve yağı ekleyip karıştırın.
  2. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  3. Yağlanmış fırın tepsisine kek karışımını dökün, ayıklanmış vişneleri kek karışımına ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
  4. Kreması için vanilya ve krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri sos tavasına alıp sürekli karıştırarak koyulaşana ve köpürene kadar pişirdikten sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyin.
  5. Ara sıra karıştırarak krema oda sıcaklığına geldikten sonra çırpılmış kremayı ekleyin ve mikser ile yüksek devirde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  6. Sos için keki ıslatacağız süt, toz şeker ve kahveyi ekleyip karıştıralım.
  7. Kek pişip fırından çıkardıktan sonra üzerine bir çatalla delikler açalım ve kahveli sosu kekin her yerine eşit olacak şekilde gezdirelim.
  8. Kek sosunu hazırladıktan sonra hazırladığımız kremayı kekin üzerine sürüyoruz.
  9. En az 4 saat, vaktiniz varsa bir gece buzdolabında dinlendirin.
  10. Üzerine kakao serpip servis edebilirsiniz.

Fotoğraflı piyanolu vişneli kek tarifi

  • börek tarifi
  • f ekle
  • Kek
  • krem tarifleri
  • kek tarifleri
  • piyano
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Kiraz
  • Gıda

Sonraki haber:

hazır kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın