Pizza Böreği


pizza pasta tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta (sarı üzeri beyaz)
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 6-6.5 su bardağı un (elinize yapışan yumuşak bir hamur olacak)

yukarı

  • 12 dilim çedar peyniri
  • 1 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 zeytin kavanozu (yeşil-siyah)

Pizza böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Kap içerisine ılık su ve süt alınır.
  2. Üzerine şeker ve mayayı ekleyin. Beş dakika bekleyin. ✓
  3. Yumurta akı, tuz ve yağı ekleyin. Un ilavesiyle yapışkan hamur yoğurun ve üzeri kapalı mayalanmaya bırakın. ✓
  4. Ekşi hamur yoğrulursa havası alınır ve 12 parçaya bölünür.
  5. beze yapımı.
  6. Beze çay tabağından biraz daha büyük açılır ve orta kısmı garnitür ile doldurulur.
  7. Çin mayası için 10-15 dakika bekleyin.
  8. Kenarlara yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
  9. 180 derecede ters çevrilerek pişirilirler.
  10. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerini mutlaka mutfak havlusu ile kapatıp dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

hamur işi pizza tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Pizza
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mini Lahmacun pratik

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın