Herkese merhaba arkadaşlar! Sana pişirmen için harika bir pizza hamuru tarifim var. Siz de benim gibi ince pizza seviyorsanız en güzeli piştiğinde incecik ve incecik pizzadır ;)) Hemen tarife geçelim 😉
Fırın Tepsisi Pizza Hamuru Tarifi için önce sıcak su ve şeker karıştırılıp kuru maya eklenip streçle kapatılır.
Yaklaşık 30 dakika kurumaya bırakılırlar.
Bu sürenin sonunda mayalanan sıvı bir kazıma kabına alınır ve un dışındaki diğer malzemeler ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır.
Un azar azar ilave edilir ve toplanan hamur elle yoğrulur, gerdirilir ve 20-25 dakika mayalanmaya bırakılır.
Süre sonunda mayalı hamur pizza yapmaya hazır :))
Pizzayı istediğiniz kadar lezzetli yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN! :))
NOT: 2.5 BARDAK SOĞUK TOZ VAR AMA LÜTFEN LÜTFEN EKLEYİNİZ.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]