Basit bir pizza tarifi geliyor.
Öncelikle ılık su ve şekeri bir karıştırma kabında eritelim.
Üzerine kuru mayayı ekleyip üzerini örtüp 15 dakika dinlendirelim ve resimdeki gibi ayarlayalım.
Bir sonraki adım bu karışıma tuz ve zeytinyağını ekleyip unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmak.
Çok ince bir hamur olduğunu fark edeceksiniz.
Bu sırada hamurun üzerini yemek filmi ve siyah bir bez ile kapatıp 45-50 dakika mayalanması için beklemek gerekir.
Daha sonra yağladığımız tepsiye kabaran hamuru yayalım.
22×35 tepsi kullandım.
Diğer yandan salçamızı su ile azaltıp iyice karıştıralım.
Tepsiye yaydığımız tüm hamurların üzerine domates sosunu yayalım.
üzerine kekik serptim.
Bir sonraki adım, üzerine gerekli şeyleri serpmek olacaktır.
Ben sucuk, kuru domates, zeytin, biber ve çeri domates kullandım. Siz zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tüm malzemeler pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Tepsiyi alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve tepsiyi tekrar fırına verelim.
Beş dakika pişmesine izin verin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]