Merhaba arkadaşlar elinizde yenmeyen portakallarınız varsa bu şekilde çürümeden yapabilirsiniz.
Yazın derin dondurucuda portakal suyu yapmaktan tasarruf etmenin etkili ve lezzetli bir yolu olan portakal suyu için kışın buzdolabında saklamak çok faydalıdır. Bu tarif çok farklı, mutlaka denemelisiniz!
Yeterince portakal alalım ben 6 adet portakal kullandım fazla olursa daha iyi olur bu işlemle derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Sıcak yaz günlerinde ve ramazanda gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz, katkı maddesi içermeyen bir içeceğin tarifi.
Öncelikle portakalları süzgeçten geçirelim.
Bol suda güzelce yıkayalım ki leke kalmasın.
Kafasını keselim yoksa portakal suyu yapınca eriyecek. o halde tek tek keselim, sonra bu resimde iki portakalı gösterdim ve sonra ikiye böldüğümüz her bir parçayı kesip bir kenara koydum.
Tüm portakallar bitene kadar bu işleme devam edelim.
Kilitli poşeti açıp içine koyalım.
Kilidi kapatıp kürdan yardımıyla nefes alalım.
Derin dondurucuya koyalım ve gerekirse derin dondurucudan çıkarıp robottan geçecek kıvama gelene kadar bekleyelim.
Fazla erimeyecek olan portakalı kullanabiliriz ama biraz soğuyacaktır.
Derin dondurucuda portakalın saklanması çok önemlidir. Ramazanda ve sıcak yaz günlerinde portakalları ve limonları hazır olduğunda yıkayıp toplayarak hazırlayabileceğiniz doğal bir meyve suyudur.
Mutlaka deneyin, yorumlarınızı bekliyorum.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]