Portakal Kereviz Tarifi (Kerevizin Faydaları)

Sofralarla kombinlenebilen, soğuk veya sıcak servis edebileceğiniz bir lezzettir. Kereviz vücuttaki fazla suyu atarak birçok hastalığa şifa kaynağıdır. Güçlü kokusu nedeniyle herkes tarafından sevilmese de birçok kişi bunu denedikten sonra çok seviyor. C vitamini deposu olan kereviz, portakalla pişirildiğinde ağızda tat bırakır.

Kereviz sağlığımız üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü düşürür. Kanseri önler. Kireçlenme ağrılarına faydalıdır. Astım için iyidir. Enflamasyonu giderir. Antioksidan özelliğinden dolayı kereviz hastalıklara karşı korur. Tohumları, kökleri ve yaprakları kullanılır.

Düzenli kereviz tüketimi böbrekleri, karaciğeri ve dalağı korur. Kabızlığı, astımı, yüksek tansiyonu, soğuk algınlığını, zihinsel yorgunluğu, asit zehirlenmesini önler. Obeziteyi önlemeye yardımcı olur. İnanılmaz besleyici bir besindir.

Portakallı Kereviz tarifi için önce derin bir kaba 1 litre su, limon suyu ve bir yemek kaşığı un koyun ve iyice karıştırın.

Kerevizi soyun ve serpin. Doğradığımız kerevizi limonlu ve unlu suya koyalım. Bu şekilde havanın kararmasını engelleyeceğiz. Patatesleri ve havuçları soyun ve doğrayın. Soğan ve sarımsak serpin.

Tencereye önce zeytinyağını koyalım. Havuç ekleyin ve 5 dakika kızartın. Unu ekleyip hızlıca devam edelim. Soğan ve sarımsak ekleyin. Biraz kavrulunca patates ve bezelyeyi ilave edelim. Son olarak kerevizi suyundan çıkarıp ekleyip karıştıralım.

Tuz ve karabiberi ekleyelim. Portakal suyu ve limon suyunu ekleyin. Limonlar büyükse yarısını kullanın. Son 4 bardak sıcak suyu da dökelim. Kapağı kapatın ve kaynamaya bırakın. Alt kısmı alta gelecek şekilde 25 dakika pişirelim.

Slaytın yanına birkaç yaprak kereviz ekleyelim. Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpin. Sakin olalım.

Portakallı Kereviz yemeği servise hazır. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın