Portakal Reçeli (Tatlı veya Tatlı)

Herkese narenciye kokusuyla güzel bir gün diliyorum 🍊🍊☺ Sizlere portakal reçeli için tatlı ve lezzetli bir tarif vermek istiyorum umarım siz de beğenirsiniz hemen tariflere geçeceğim.

Portakal Reçeli Tarifi,

İlk olarak portakallar rendenin küçük gözü ile beyaz kısmı çıkmasın diye yıkanıp traş edilir.Rende üzerine bir kez ovmak yeterlidir. resim Beyaz kısmını alırsanız portakallar kaynayınca patlayacak.

Portakalları geniş bir tencereye alıp bol suda haşlayın. Resimde gördüğünüz gibi kaynama noktasına geldikten sonra yaklaşık 10 dakika ocağın altına koyalım.

Portakalları soğuk suyla dolu bir kaba koyun ve soğuması için 10 dakika bekletin.

Soğuyan portakallarımızı kağıt havlu ile kuruyana kadar kurulayalım.

Portakalların uçlarını kesip 4 parçaya ayıralım veya istediğimiz gibi keselim. Dilimlenmiş portakalları bir saat bekletin.

Yarım saat sonra suyu hazırlayalım, 30-35 dakika kaynatalım ve şerbet biraz büyüdükten sonra portakal parçalarını ekleyelim.

Portakalları ara sıra kırmadan orta ateşte karıştıralım, 1 saatin sonunda reçeli alıp 3-4 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Buzdolabında beklettiğimiz reçelin kıvamı çok sulu veya çok koyu değilse limon suyunu ekleyip 3-4 dakika pişirip reçelimizi kapatalım. Kıvamı sulu ise biraz kaynatıp 1.30 saat pişirelim.

Reçelimizi beş dakika dinlendirelim daha sonra kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım. Seçildikten sonra ters çevirin ve bir beze sarın. Nefis Portakal Reçellerimiz servise hazır. 😊

Not: Reçel birkaç gün sonra kıvamını alır ve şekerle doldurulur. Ertesi gün yemek yerken şeker olması normal değil, şeker ilave ettiğinizi düşünmeyin. 😊 Şekersiz bir şey isterseniz şeker miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın