Osmanlı saray mutfağından kalan lezzet, kök sebze ve meyve kombinasyonunun en güzel örneklerinden biridir.
Ayvanın acılığı kerevizin tadını arttırır ama yerken anlayamayız. Portakal suyu kereviz gibi kokuyor.
Portakallı Ayva Kereviz tarifine kereviz ve patatesleri soyup doğrayarak ve kararmaması için limonlu suya koyarak başlayalım.
Arpacıkların kabuklarını soyup hepsini bırakalım. Havucu soyup dilimleyelim. Portakal ve limonun suyunu sıkın.
Zeytinyağını düz bir tavaya koyun.
Soğan, sarımsak ve havuç dilimlerini koyup biraz çevirelim.
Biraz eriyince patatesleri ve kereviz dilimlerini ekleyin.
Ağır ateşten suyu çıkınca ayva dilimlerini ekleyelim.
Renkleri değişince üzerine portakal suyu ve limonu dökelim.
Yüksek ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
Tavada soğumaya bırakın ve soğuyunca bir tabağa alın ve kereviz yapraklarıyla süsleyin.
Portakallı Ayva Kereviz yemeği hazır.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]