Portakallı bulgur ve zeytinyağı ile pırasa yemeği

Portakallı, bulgurlu ve zeytinyağlı pırasa tarifi için malzemeler

  • 1 demet pırasa
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • portakal suyu
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 fincan zeytinyağlı türk kahvesi

Portakallı, bulgurlu ve zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Pırasayı çıkarıp küçük parçalar halinde doğrayalım, havuçları soyup küçük küçük doğrayalım ve soğanı küçük risotto şeklinde doğrayalım.
  2. Tavaya yağı alıp soğanları koyup bir dakika kavuralım ardından havucu ekleyip karıştırıp arpacık soğanları koyup karıştıralım ve 5 dakika kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  3. Ardından yıkanmış bulguru serpiştirin, portakal suyunu ve pişirme suyunu ekleyin ve kaynayınca ocağın altını kısın.
  4. Kısık ateşte suyunu çekene kadar kontrol ederek pişirelim.

Fotoğraflı portakallı bulgur ve zeytinyağlı pırasa yemeği tarifi

  • börek tarifi
  • bulgur tahılı
  • kek tarifleri
  • pırasa
  • Portakal
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • tarifler
  • zeytinyağı ile

Sonraki haber:

Beşamel soslu fırında ıspanak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın