Portakallı Cheesecake – Tatlılarım

Portakallı Cheseecake tarifi için önce tabandaki bisküviler ve cevizler robota alınır daha sonra eritilmiş tereyağı ilave edilerek tekrar robottan geçirilir ve ataşmanlarla birlikte yuvarlak kalıba dökülür.

Elle iyice bastırılarak tabanına yayılır ve peynirli kısım hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.

Peynirli kısım için labne ve krema bir karıştırma kabına alınır ve mikserle güzelce çırpılır.

Daha sonra şeker eklenip tekrar çırpılır, bir yumurta eklenip mikserle iyice çırpılır.

Ardından diğer yumurtaları teker teker ekleyin ve portakal suyunu ekleyerek iyice çırpın.

Un süzülür ve tekrar çalkalanır, hazır baz buzdolabından çıkarılır, karışım dökülür.

Karışımın eşit dağılmasını sağlamak için kalıbın alt kısmı birkaç kez çalkalanır.

Fırın tepsisinin altına su koyun kekinizin çatlamasını önlemiş olursunuz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Bu sırada portakal jölesi hazırlanır, bunun için portakal suyu, nişasta ve şeker bir tencereye alınır, alt kısmı kaynatılarak ve sürekli karıştırılarak ısıtılır, büyüyünce alt kısmı kapatılır.

Fırından çıkan kek iyice ısınınca portakallı jöle dökülür ve her tarafına eşit şekilde yayılır.

İyice soğuyunca buzdolabına kaldırılır, vaktiniz varsa bir gece değilse de en az 3-4 saat buzdolabında bekletilir, çıkarıldığında süslenip servis edilir.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın