Portakallı kek

Portakallı Kek Tarifi Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 3.5-4 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 portakal suyu
  • 1 limon kabuğu
  • Bir avuç damla çikolata (isteğe bağlı)
Portakallı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta ve şekeri karışım krema haline gelene kadar çırpın.
  2. Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyin.
  3. Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  4. Son olarak portakal suyu ve limon kabuğunu ekleyip elinizle karıştırın.
  5. Hamurun kıvamı sıvı ise un ilave edebilirsiniz.
  6. Sıvı bir macun olacak.
  7. 160 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
  8. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın. (çökmemek için) iştahla ve şifa ile 🤗🧡🧡.

Resimli portakallı kek tarifi

Portakallı Kek’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın