Portakallı Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 3.5-4 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 vanilya çubuğu
- 1 portakal suyu
- 1 limon kabuğu
- Bir avuç damla çikolata (isteğe bağlı)
Portakallı kek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta ve şekeri karışım krema haline gelene kadar çırpın.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyin.
- Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Son olarak portakal suyu ve limon kabuğunu ekleyip elinizle karıştırın.
- Hamurun kıvamı sıvı ise un ilave edebilirsiniz.
- Sıvı bir macun olacak.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
- İlk 20 dakika fırın kapağını açmayın. (çökmemek için) iştahla ve şifa ile .
Resimli portakallı kek tarifi
Portakallı Kek’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]