15 dak.
Hazırlama Süresi
Kış aylarının en sevilen sebzelerinden olan soğan familyasına ait pırasayı bugün portakallı yapıyoruz. Diyettekiler, sindirim sorunu yaşayanlar, vitamin ihtiyacı olanlar! Portakallı pırasa yemeği tarifi sizin için.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 4 adet pırasa
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 adet limon
- 3 adet portakal
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Püf Noktası
İsterseniz pırasanın yeşil kısımlarını da kullanabilirsiniz ancak yemeğe hafif acımsı bir lezzet vereceğini unutmayın.
Arzunuza göre zeytinyağlı pırasaya 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edebilirsiniz. Ben portakallı pırasaya soğan ilave etmiyorum. Klasik zeytinyağlı pırasa ya da etli pişirdiğimde ekliyorum, ama tercih sizin.
Yemeğe bir limon yerine yarım limonun suyunu ilave edebilirsiniz. Daha sonra ekşisi az gelirse yemeği yerken üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz.
Tüm zeytinyağlılar gibi portakallı pırasa yemeği de mümkünse 1 gece buzdolabında bekletilmeli. Böylece ertesi gün tüketildiğinde çok daha lezzetli olacaktır.
Zeytinyağlı pırasa yemeği özellikle diyet yapanlar için tek başına bir öğün olarak tüketilebilir. Et, balık ya da tavuk yemekleri hazırladığınızda, sofranızı tamamlayacak zeytinyağlı yemeği olarak da harika bir tercih olur.
Portakallı Pırasa Yemeği Tarifi
1. Kök ve sap kısımlarını ayıkladığınız pırasaları yıkayın.
2. Yıkadığınız pırasaları bir parmak kalınlığında verev şekilde doğrayın.
3. Havuçları yıkayın ve kabuklarını sıyırıp, yarım ay şeklinde doğrayın.
4. Yayvan bir tencereye zeytinyağının yarısını dökün ve yağ ısındığında havuç ve pırasayı tencereye alıp, kavurmaya başlayın.
5. Yıkayıp süzdürdükten sonra pirinci tencereye ekleyin ve ara ara karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
6. Bu arada portakalların ve limonun suyunu sıkın ve 1 bardak sıcak su hazırlayın.
7. Yemeğin üzerine tuz ve toz şekeri ilave edin, karıştırın.
8. Ardından portakal suyu, limon suyu ve sıcak suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
9. Yemek kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadığında orta ateşte havuç ve pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
10. Yemek piştikten sonra zeytinyağının kalan yarısını yemeğin üzerine gezdirin.
Portakallı pırasa yemeğimiz hazır. Arzunuza göre üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Portakallı Pırasa Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]