Portakallı Revani Yapılışı – Tatlılarım

Revani ve Portakal şerbetini hazırlamaya başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Yumurta ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Unu ekleyip karıştıralım, en son kabartma tozunu koyup karıştıralım ve yağlanmış tepsime dökelim.

180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.

Pirinç sıcakken üzerine soğuk su dökelim.

Sakin olalım.

Soğutup dinlendirdikten sonra portakallı revanınız servise hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın