Portakallı ve kakaolu muffin


Portakal aromalı portakallı kakaolu kek tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı süt suyu
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 2,5 su bardağı un kontrollü bir şekilde + olabildiğince koyulaşana kadar
  • 1 portakal
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • İsteğe göre kıyılmış fındık
Portakal ve kakao aromalı muffin nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 4 yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikserle iyice çırpın.
  2. Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip çırpıcı ile karıştırın.
  3. Daha sonra bir bardak süt ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu ekleyin.
  4. Daha sonra sıvının kıvamına göre kontrollü bir şekilde unu ilave edin ve iyice çırparak homojen hale getirin.
  5. Portakal kabuklarını rende yardımıyla kek karışımına rendeleyin.
  6. Daha sonra aroma vermesi için portakal suyunu dilediğiniz gibi sıkabilirsiniz.
  7. Kakaolu kek yapmak istiyorsak kek karışımını başka bir kaba alıp yarısı olacak şekilde aktarıyoruz.
  8. Ardından 1 veya 1,5 yemek kaşığı kakao (damak zevkinize göre) ekleyip iyice karıştırdıktan sonra muffin kaplarına dökün.
  9. Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz ve tam kıvamında olgunlaşmasını bekliyoruz.

Resimlerle portakal ve kakao aromalı kek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın